Hlavní obsah

Slon přešel přes hraniční přechod, za dvě hodiny se vrátil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes hraniční přechod mezi Čínou a Laosem prošel v sobotu v brzkých ranních hodinách divoký slon indický. Nevšední záběry zachytily tamní bezpečnostní kamery.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Slon prošel spořádaně přes hraniční přechod z Číny do LaosuVideo: Reuters

 
Článek

Zvíře se zhruba o půl páté ráno tamního času vydalo z čínské autonomní prefektury Si-šuang-pan-na Taj a přes hraniční přechod se dostalo do sousední provincie Luang Namtha v Laosu.

Na záběrech z bezpečnostních kamer je viditelné, jak slon opatrně přelézá závoru a spokojeně kráčí do sousedního státu. „Vyslali jsme na místo dva týmy, aby slona našly a o jeho přítomnosti informovaly tamní obyvatele,“ řekl agentuře Reuters jeden ze členů hraniční stráže Čchen Siao-tung.

Procházka tlustokožce po území Laosu však netrvala dlouho – cestu zpět našel po necelých dvou hodinách. Tentokrát však závoru nepřekročil, ale elegantně ji obešel.

„Je zima a v lesích není dostatek potravy. Často vidíme divoké slony hledat potravu v přilehlých vesnicích. Nyní se jeden z nich vydal k hranicím, bezpečně se však vrátil zpět do lesů,“ řekl další ze členů hraniční stráže Li Č'-fu.

V čínské provincii Jün-nan žije zhruba 300 divokých slonů indických. Obývají především tamní tropické deštné pralesy a v zemi jsou přísně chráněni.

Reklama

Výběr článků

Načítám