Hlavní obsah

Dráhy v Japonsku se omluvily za to, že vlak odjel o 20 sekund dřív

Novinky, vps

Cestujete vlakem po české kotlině a trápí vás častá zpoždění? Tak následující text možná radši ani nečtěte. V Japonsku totiž jedna železniční společnost považovala za nutné omluvit se svým zákazníkům kvůli tomu, že jeden její vlak odjel ze stanice o 20 sekund dřív, než měl.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Rychlovlaky v japonském Tokiu

Článek

K „hrozivé“ chybě došlo v úterý na lince společnosti Tsukuba Express mezi Tokiem a městem Cukuba, nacházejícím se asi 50 kilometrů od japonské megalopole. Vlak měl odjet v čase 9:44:40, místo toho ale stanici opustil v 9:44:20, informoval web BBC News.

Nikdo ze zákazníků si na brzký odjezd nestěžoval, firma se ale i přesto rozhodla za „tuto nepříjemnost upřímně omluvit“. Za chybu podle vyjádření společnosti mohl zaměstnanec, který se nepodíval do jízdního řádu.

„Výpravčí nechal po otevření dveří nastoupit pasažéry. Pak je zase zavřel, aniž by zkontroloval čas odjezdu,“ uvedla Tsukuba Express v prohlášení.

Japonské vlaky jsou známé svou spolehlivostí. U rychlovlaků šinkansen se uvádí, že jejich průměrné roční zpoždění je 30 sekund.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám