Hlavní obsah

Pes po požárech ve Španělsku začal sám pohřbívat mrtvá zvířata

Španělsko tají dech nad zvláštním a dojemným počínáním drobného psa jménem Jacki. Ve spálených lesích Galicie celé dny pátral po uhořelých zvířatech, nosil je ke kostelu ve vesnici Fragoselo a tam je zahrabával. U kostela je široko daleko jediné místo, kde není spálená půda. Ve středu o tom informoval server El País.

Foto: Profimedia.cz

Na 125 lesních požárů v polovině října v Galicii na severozápadě Španělska, připravilo o život čtyři lidi, spálilo tisíce hektarů půdy a způsobilo ohromné škody.

Článek

Pes z vesnice Fragoselo poblíž města Vigo se proslavil poté, co prošel s jednou ze zvířecích obětí požáru v tlamě kolem televizního štábu, který čekal na šéfa španělských socialistů Pedra Sáncheze. Když se reportéři od místních dozvěděli, jakou úlohu na sebe Jacki vzal, rozhodli se jeho příběh zveřejnit.

„Celé Španělsko toho psa zbožňuje, my ho tady ale všichni už dobře známe. Je to poklad,“ řekl listu El País jeden z místních, který si nepřál být jmenován.

Vesničané se nejprve domnívali, že Jacki nezahrabává cizí zvířata, nýbrž vlastní štěňata. Pes ale k jejich překvapení v pondělí a v úterý pokračoval v pohřbívání dalších mrtvých zvířat. Mimo jiné králíků, napsal El País.

Na 125 lesních požárů v polovině října v Galicii na severozápadě Španělska připravilo o život čtyři lidi, spálilo tisíce hektarů půdy a způsobilo ohromné škody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám