Hlavní obsah

Německým cestovatelům v Indii ukradli psa, po třech měsících se našel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když německý pár cestoval spolu se svým psem před třemi měsíci po Indii, jeden z tamních řidičů rikši jim čtyřnohého kamaráda ukradl. Nešťastná dvojice ovšem v novinách a na sociálních sítích zahájila rozsáhlou kampaň, díky níž se jí po třech měsících podařilo nebohého psa nalézt, napsal deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Pes Luke své majitele ihned poznal.

Článek

Janin Scharrenbergová a Steffen Kagerah jsou mladí cestovatelé z Německa, kteří o svých cestách, na nichž je vždy doprovází i jejich pes Luke, informují na vlastním blogu.

V červenci se jim však v indickém městě Čennaí, které se nachází ve státě Tamilnádu na jihu Indie, stala nešťastná událost – dvouletého křížence labradora jim ukradl řidič rikši. Naložil zvíře do auta a před zraky mladého páru ujel.

Krádež psa dvojici šokovala. V žádném případě se s ní však nehodlali smířit, a tak rozjeli rozsáhlou kampaň v tamních novinách a na sociálních sítích. Případnému nálezci přislíbili finanční odměnu ve výši 50 tisíc indických rupií (asi 17 tisíc korun).

Nalezen byl v Nepálu

Pes byl nakonec po třech měsících spatřen v Nepálu. Velkou měrou se na jeho nalezení podílela i tamní ochránkyně zvířat Vijaya Narayananová, která cestovatelskému páru s hledáním pomáhala.

„Nabídla jsem se, že jim pomůžu. Na ulicích jsem rozdávala letáky, vylepovala plakáty a navštěvovala veterináře a zverimexy,“ řekla Daily Mailu.

Foto: Profimedia.cz

Velkou měrou se na nalezení psa podílela Vijaya Narayananová.

A vynaložené úsilí se vyplatilo. Jednoho dne jí zavolal člověk, který uvedl, že podobného psa zahlédl pobíhat na pláži. Když ho následně k ženě přivezl, bylo jasné, že je to Luke.

„Zkontrolovala jsem mu čip, který měl na obojku. Číslo se shodovalo s tím, které mi poskytla Janin. Byla jsem štěstím bez sebe,“ přiznala Narayananová.

Adoptovali ho během cest v Řecku

Po třech měsících se tak majitelé se svým psem opět setkali. Když k Narayananové do Nepálu přijeli, pes je ihned poznal a začal štěstím kňučet a štěkat. Scharrenbergová byla natolik dojatá, že se rozbrečela.

Německá dvojice cestuje napříč celým světem od dubna loňského roku. Psa adoptovali poté, co jej našli opuštěného v Řecku.

Reklama

Výběr článků

Načítám