Hlavní obsah

Brit už nemohl vystát manželku, tak utekl do lesů. Deset let o něm nevěděli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaašedesátiletý Malcolm Applegate, který žil se svou manželkou v anglickém Birminghamu, se odhodlal k ráznému kroku. Jednoho dne se sbalil a bez upozornění svou ženu, která ho podle jeho slov neustále sekýrovala, opustil. Po dobu deseti let pobýval v lesích poblíž Londýna, aniž by o něm kdokoli z rodiny věděl, napsal britský deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Malcolm Applegate utekl před svou manželkou do lesů.

Článek

Applegate býval vášnivým zahradníkem, manželce se však nelíbilo, že práci věnuje příliš mnoho času. „Čím více jsem pracoval, tím více byla naštvaná. Neměla ráda, když jsem byl dlouhou dobu venku,“ vysvětlil. „Byli jsme manželé po dobu tří let. Ze začátku jsme si rozuměli, postupně se to ale zhoršovalo. Často jsme se hádali,“ popsal muž.

Sekýrování ženy přestal snášet a odhodlal se k ráznému kroku. „Po čase jsem už toho měl dost, sbalil jsem se a beze slova odešel. Deset let o mně nebylo ani vidu ani slechu.“

Část cesty musel jít pěšky

Tenkrát nasedl na kolo a šlapal směr Londýn. Cesta dlouhá téměř 200 kilometrů mu nakonec zabrala tři týdny. A to zejména kvůli tomu, že mu v Oxfordu kolo ukradli. „Nezamkl jsem si kolo a někdo mi ho vzal, tak jsem šel zbytek cesty pěšky,“ tvrdí muž.

Foto: Profimedia.cz

Malcolm Applegate nyní žije v azylu pro lidi bez domova.

Nakonec se usadil v lese na jihozápadě Londýna a jen kousek odsud pracoval jako zahradník v domově pro seniory. „V lese jsem kempoval, nikdo o mně nevěděl,“ prozradil.

Sestra si myslela, že umřel

Během deseti let odloučení ztratil kontakt i se svou sestrou. „Prošla snad všechny hostely, jen aby mě našla, neviděli jsme se opravdu dlouhou dobu. Pravděpodobně si myslela, že jsem umřel. Jednou jsem jí však poslal dopis. Ihned mi zavolala, nemohla ani mluvit, jak byla dojatá. Nyní máme opět krásný vztah,“ dodal.

Applegate po čase změnil působiště, nyní žije v londýnském azylu pro lidi bez domova, jenž mu rovněž poskytuje práci. „Obvykle dělám různou práci. Někdy pracuju v obchodě, jindy řídím dodávky. Jsem jim tady za to opravdu vděčný,“ uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám