Hlavní obsah

Šestikilometrový pivovod stavějí v Německu

Novinky, mšv

Německý metalový festival Wacken Open Air je největším svého druhu v Evropě. Ročně na něj míří tolik příznivců tvrdé muziky, že se letos organizátoři rozhodli přichystat pro návštěvníky jednu vychytávku. Jelikož k festivalům neodmyslitelně patří pivo, povede do areálu přes šest kilometrů dlouhé potrubí, kterým bude zlatavý mok proudit, a které značně urychlí čepování.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Přívod piva má být tak rychlý, že obsluze umožní načepovat šest půllitrů současně za pouhých šest sekund. Podle portálu Daily Mail pivovodem proteče dohromady přes 400 000 litrů pro zhruba 100 000 návštěvníků, kteří na festival dorazí.

Až do letoška byl mok skladován v obřích sudech. Pivovod bude nyní napojen na gigantické pojízdné cisterny, které pojmou 25 000 litrů tekutiny. Stát budou v ulicích kolem festivalového areálu.

Konstrukce potrubí vyjde na celý jeden milión eur (26,4 miliónu korun). Jeho výstavba je už v procesu a očekává se, že bude dokončena přesně před zahájením festivalu, který se koná od 3. do 5. srpna. Šéf Wacken Open Air Holger Huebner je nápadem nadšen. „Značně to urychlí čepování piva. Toho se tu totiž vypije skutečně hodně,“ řekl s tím, že konkrétní čísla ovšem nezná.

Pivní potrubí není žádnou novinkou. Jedno takové vyrostlo už minulý rok v belgických Bruggách. Tam ovšem slouží k rychlému transportu mezi pivovarem a budovou, kde se pivo lahvuje.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám