Hlavní obsah

Jedoucí vlak zasypal lidi na nástupišti gejzíry sněhu

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doslova pod gejzíry sněhu se ocitli lidé čekající na vlakovém nástupišti v americkém Rhinecliffu. V uplynulém týdnu se totiž státem New York prohnala sněhová bouře Stella a přikryla zem hustou bílou pokrývkou. Ta ležela i na kolejích jedné z železničních stanic. Když do ní přijížděl vlak, odhrnul tlustou vrstvu sněhu a zasypal jím lidi na perónu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Do stanice v Rhinecliffu přijel první vlak po sněhové bouři StellaVideo: Jukin Media, AP

 
Článek

Sněhová bouře Stella na několik dní zcela ochromila železniční dopravu, kterou na úseku mezi Bostonem a New Yorkem provozuje společnost Amtrak. Na některých místech státu napadlo více než metr sněhu. Vlak, který ve středu projížděl Rhinecliffem byl tedy prvním, který po bouři městečkem projížděl.

Do stanice vjel ovšem rychleji než je zvykem, což překvapilo i samotné cestující na perónu, tvrdí agentura AP. Ti se museli vzpamatovat z nenadálé studené spršky, kterou nedobrovolně podstoupili. Podle očitých svědků minimálně jeden člověk utrpěl lehké zranění hlavy, většina pak byla salvou sněhu sražena k zemi, píše portál USA Today.

Podle mluvčího společnosti Amtrak vjel vlak do stanice standardní rychlostí. „Vždy lidem radíme, aby stáli dále od kraje. Toto byla ovšem neobvyklá událost způsobená silnou vrstvou sněhu,“ uvedla firma v prohlášení.

Reklama

Výběr článků

Načítám