Hlavní obsah

Koupili si trpasličí prase, vyrostl z něj obr s miliónem fanoušků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prase jako domácí mazlíček není dnes ničím neobvyklým. Kanaďané Steve Jenkins a Derek Walter si před čtyřmi lety chtěli pořídit trpasličí prasátko, jenže byli podvedeni. Z mláděte, které nemělo tolik vyrůst, se vyklubalo normální prase, které nyní váží tolik co lední medvěd.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mikroprase dorostlo do rozměrů ledního medvědaVideo: Reuters

 
Článek

Esther byla dvojici popisována jako mikroprase. V době pořízení nevážila ani dvě kila, dnes je z ní ale 294kilový drobeček.

„Řekli nám, že nebude vážit víc než 30 kilo. Ale ukázalo se, že to je normální prase, nikoliv mikroprase,“ citovala agentura Reuters Stevea Jenkinse.

I přesto si Esther užívá života jako normální domácí mazlíček, a to včetně krmení v kuchyni nebo procházek ve slušivém oblečku. Jídlo má samozřejmě moc ráda a vůbec není vybíravá – spořádá cokoliv od ovoce a zeleniny až po zmrzlinu.

Její majitelé z ní během let udělali internetovou celebritu a snaží se jejím prostřednictvím upozorňovat na krutosti páchané na zvířatech. Publikum mají široké, vždyť jen na Facebooku ji sleduje přes milión fanoušků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám