Hlavní obsah

Nová legrácka teenagerů: přespat tajně v IKEA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm

Švédský nábytkářský řetězec IKEA se obrací na teenagery všech zemí s prosbou, aby přestali přespávat v jeho nákupních střediscích. Reaguje tak na trend, který se prostřednictvím internetu šíří mezi náctiletými po celém světě. Informovala o tom BBC.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Doufáme, že se tento proud zpomalí. Nechápeme, co je na tom (přespávání) tak legrační,“ řekl listu Aftonbladet mluvčí Ikey ve Švédsku Jakob Holmström.

K zatím poslednímu případu nepovoleného přespání došlo ve švédském Jönköpingu. Do rozestlaných postelí se tam po zavírací době uložily dvě čtrnáctileté dívky. Zaměstnanci je objevili na druhý den ráno.

IKEA dosud zaznamenala okolo deseti takových pokusů v různých zemích. Poprvé si tuto kratochvíli v srpnu dopřáli dva teenageři v Belgii. Tři hodiny před zavírací dobou se schovali do skříně a po odchodu zaměstnanců začali v prodejně řádit. Na internet pak vyvěsili video, jak skáčou po vystavených postelích. Video zhlédlo přes 1,7 miliónu diváků.

Řetězec se zatím rozhodl na ty, kdo se pokusili o přespání v jeho prostorách, nežalovat. Dal však na srozuměnou, že tyto praktiky dál trpět nebude, a mohl by příště přitvrdit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám