Hlavní obsah

Každodenní realita v Indii: vlak ještě nezastavil a lidé už se do něj zběsile hrnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud vás ráno štvou české přeplněné autobusové nebo tramvajové zastávky, případně nástupiště metra v Praze, buďte v klidu. V indické Bombaji na tom jsou podstatně hůře, jak ukazuje video z ranní špičky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Přeplněné nástupiště v BombajiVideo: AP

 
Článek

Na záběrech je vidět, jak lidé naskakují do vlaku ve chvíli, kdy teprve dojížděl do stanice. Důvod je očividný, vagóny jsou přeplněné a kdo se včas nedostane dovnitř, ten nejede.

Silnice ve městě jsou věčně zacpané, motorku nebo auto si nemůže dovolit každý a vlak tak zůstává nejpopulárnějším způsobem přepravy.

„Tohle město by bez železnice nepřežilo. Používám je už alespoň 10 let a situace se jen zhoršuje. Zodpovědné úřady musí přijmout opatření a bojovat s přelidněním,“ uvedl pro Caters News místní obyvatel Prateek Joshi, který vlak používá každý den.

Přeplněná nádraží a vlaky si vybírají svou daň v podobě častých úmrtí způsobených třeba pádem z přeplněného vagónu nebo při pádu pod vlak ve snaze dostat se dovnitř. Ze statistik železniční policie státu Maháráštra vyplývá, že v Bombaji a okolí zahyne na železnici v průměru devět lidí denně. Jen za rok 2015 bylo zaznamenáno 3305 takových úmrtí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám