Hlavní obsah

Nejtěžší muž světa půjde na léčbu

Aktuálně nejtěžší muž světa se chystá podstoupit léčbu, která ho zbaví jeho nadbytečných kilogramů. A že jich není málo. Podle médií váží dvaatřicetiletý Juan Pedro 500 kilogramů. Nelze se divit, že je do značné míry upoutaný na lůžko.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nejtěžší muž světa půjde na dietuVideo: Reuters

 
Článek

Juan Pedro bojoval s obezitou od dětství, obrat k horšímu nastal po jeho vážném úrazu. „Když mi bylo šest let, vážil jsem 60 kilogramů. Zlom ale přišel, když mi bylo 17 let. Poškodil jsem si polovinu těla a strávil kvůli tomu rok a půl v posteli. Váha mi stoupla na 230 kilogramů,“ řekl mexický jedlík.

Juan Pedro pochází z malého mexického státu Aguacalientes a za svojí léčbou bude cestovat do nemocnice ve městě Guadalajara. Jeho matka však tvrdí, že předchozí návštěvy v nemocnici nepomohly Juanovi shodit jeho nadbytečné kilogramy.

„Správa sociálního zabezpečení mě poslala dvakrát do Guadalajary. Nejdříve aby Juan Pedro nastoupil na léčení, později abych zkontrolovala, kolik se mu povedlo shodit. Nezhubnul ani o gram,“ řekla jeho matka Maria de Jesus Salas Lemus.

Bude nutný i chirurgický zákrok

Juan Pedro doufá, že jeho léčba bude úspěšná a už se těší, že půjde opět ven a bude zase řídit auto. Ale pro údajně nejtěžšího muže na světě bude léčba zdlouhavá a bude nutný i chirurgický zákrok.

„Znovu jít ven, znovu řídit, znovu zpívat v kostele. To bych si moc přál a Bůh mi pomůže,“ řekl Juan Pedro.

"Nyní Juan Pedro podstoupí šestiměsíční léčebnou kúru, během které musí trochu zhubnout. Následně bude proveden chirurgický zákrok," řekl jeho lékař Jose Antio Castaneda.

Podle Světové zdravotnické organizace trpí 35 procent tamějších adolescentů nadváhou, nebo je obézních. To z Mexika dělá světového lídra v obezitě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám