Hlavní obsah

Korejec na protest zdemoloval bagrem sídlo prokurátorů

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Pětačtyřicetiletý muž z Jižní Koreje se rozhodl dát najevo svou nespokojenost svérázným způsobem. Na protest proti poradkyni prezidentky, která na ni měla nezdravě velký vliv, zdemoloval v úterý bagrem sídlo nejvyšších státních zástupců v hlavním městě, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Korejec nasedl do bagru a na protest zdemoloval Nejvyšší státní zastupitelství v SouluVideo: Reuters

 
Článek

Podle policie si Jihokorejec přivezl svůj bagr na korbě náklaďáku z 360 kilometrů vzdáleného Sunchangu. Těžkou techniku pak vyložil před vchodem do budovy nejvyššího státního zastupitelství, kde zničil vstupní dveře a zranil šedesátiletého člena ochranky, který se ho snažil zastavit. Policie výtržníka zadržela přímo na místě.

Muž chtěl svým činem protestovat proti Čche Son-sil, poradkyni a kamarádce jihokorejské prezidentky Pak Kun-hje. Vyšlo totiž najevo, že prezidentka své poradkyni, která neměla žádnou oficiální funkci, umožnila zasahovat do státních záležitostí. Skandál zmítá zemí od minulého týdne, v sobotu proti hlavě státu demonstrovaly v Soulu tisíce lidí.

Čche Son-sil, která byla od září v Evropě, se koncem minulého týdne dobrovolně vrátila domů. V pondělí byla zadržena a předvolána k výslechu.

Reklama

Výběr článků

Načítám