Hlavní obsah

Česká vlčice v Záhřebu prchla před německým nápadníkem

V záhřebské zoologické zahradě v pondělí utekla do otevřeného prostoru mladá vlčice pocházející z Plzně. Podle deníku Jutarnji list „vzala do zaječích” poté, co byla vpuštěna do výběhu s vlkem, kterého zoo dostalo z Berlína a s nímž ji chovatelé chtěli spářit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Útěk vyvolal mezi návštěvníky trochu vzrušení, protože byli vybídnuti, aby se uchýlili do uzavřených pavilonů. Žádný z návštěvníků nebyl ohrožen a nikomu se nic nestalo, ani zvířeti. Strážcům se totiž podařilo vlčici během pěti minut najít a šípem uspat.

Ředitel zoologické zahrady Damir Skok následně vysvětlil, že obě zvířata byla po příjezdu z Česka a z Německa umístěna do samostatných prostorů, aby si na život v novém domově mohla lépe zvyknout. V pondělí ráno chovatelé přistoupili k jejich spojení. Vlčice se tak ocitla v neznámé situaci - v novém prostředí a s neznámým jedincem -, a proto se dala na útěk.

Záhřebská zoologická zahrada byla založena v roce 1925 a v regionu jihovýchodní Evropy patří k nejstarším. Pečuje o 275 živočišných druhů s více než 2200 zvířaty.

Reklama

Výběr článků

Načítám