Hlavní obsah

Francouzský spiderman zdolal další mrakodrap

Lezec Alain Robert, kterému se přezdívá „francouzský spiderman“, zdolal ve středu další stavbu, tentokrát na domácí půdě. V pařížské čtvrti La Defense vylezl na 185 metrů vysoký mrakodrap Tour T1. Samozřejmě bez jištění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Francouzský Spiderman vylezl na mrakodrap v PařížiVideo: Reuters

 
Článek

Čtyřiapadesátiletý Robert mrakodrap zdolal za slabou půlhodinku. Na hlavě měl 360stupňovou kameru a po cestě nahoru se stihl i zastavit a napsat vzkaz na skleněnou stěnu mrakodrapu.

Francouz vylezl na víc než 100 staveb po celém světě, mimo jiné i most Golden Gate nebo nejvyšší budovu světa Burdž Chalífa v Dubaji.

Svými výkony se snaží upozorňovat na různé charitativní akce nebo společenské problémy. Tentokrát podpořil kampaň na propuštění Jacqueline Sauvageové, která byla odsouzena k 10letému vězení za zabití svého násilného manžela. Prezident François Hollande jí sice loni udělil podmínečnou milost, ale soud letos v srpnu zamítl její žádost o podmínečné propuštění.

Roberta po zdolání pařížského mrakodrapu zadržela policie a odvezla ho na stanici k výslechu. Stejně jako v řadě minulých případů byl ale i tentokrát rychle propuštěn, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám