Hlavní obsah

Naturisti pořádají na pláži v Riu nudistickou olympiádu

Novinky, zkr
Rio de Janeiro

Olympijské hry v brazilském Rio de Janeiru sice už skončily, město ale zůstává centrem sportovního klání. Své síly tam měří handicapovaní sportovci na paralympiádě a na pláži Abrico měří své síly nudisti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Riu se koná nudistická olympiádaVideo: Caters News, AP

 
Článek

Nahá olympiáda se tam koná každý víkend až do 18. září, kdy končí oficiální paralympijské hry. Naháči v rouše Adamově soutěží nejen v klasických disciplínách, jako je fotbal, plážový volejbal, plavání nebo sprint, ale i v neolympijském přetahování se lanem či v tradiční brazilské hře Peteca.

„Rozhodli jsme se užít si olympiádu neotřelým a osvobozujícím způsobem, který uctívá počátky sportu. Naše hry mají povzbuzovat lidi, aby měli sami ze sebe dobrý pocit. Propagují zdravý, volný způsob života v souladu s přírodou,“ vysvětlila organizátorka Elisangela Santiagová s tím, že řečtí atleti na antických olympijských hrách závodili rovněž nazí.

Na nudistické pláži Abrico jsou podle ní vítáni lidé všech tvarů i věkových kategorií. Medaile jsou prý připraveny pro všechny, kdo se zúčastní. Akorát místo na stupních vítězů stojí při vyhlašování ti nejlepší na kamenech.

Pláž Abrico je první a jedinou oficiální nudistickou pláží v Riu. Otevřena byla v roce 2014, naháči se však na ní scházeli už mnohem dříve.

Reklama

Výběr článků

Načítám