Hlavní obsah

Zelený diamant se prodal za rekordních 403 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Hongkongu padl v úterý aukční rekord. Za 16,8 miliónu dolarů (403,2 miliónu korun) se vydražil zelený diamant The Aurora Green o váze 5,03 karátu. Vzácný kámen se podle agentury Reuters stal nejdražším zeleným diamantem v historii.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zelený diamant se vydražil za rekordní částkuVideo: Reuters

 
Článek

Drahokam usazený ve zlatém prstenu a obklopený růžovými diamanty trhl i další rekord – v rámci zelených diamantů je nejdražší v přepočtu na karát (3,3 miliónu dolarů, což je 79,2 miliónu korun).

Předchozí rekordman, 5,5karátový Ocean Green se vydražil v květnu za 8,6 miliónu dolarů (206,4 miliónu korun), tedy 1,5 miliónu dolarů (36 miliónů korun) za karát.

„Zelené diamanty jsou výjimečné tím, že jich je velmi málo. Pohybuji se v tomto oboru 47 let a nikdy jsem neviděl diamant, který by byl zelený jako tenhle. Existují šedozelené nebo hnědozelené diamanty, jiné jsou tak trochu nazelenalé. Ale takovou zelenou jsem ještě neviděl,“ uvedl pro agenturu Reuters Francois Curiel z aukční síně Christie’s, která kámen dražila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám