Hlavní obsah

Obrovský komplex vypadající jako Pentagon zeje prázdnotou

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Města duchů, statisíce bytů, v nichž nikdo nežije. I to je Čína. V Šanghaji mezi objekty, které zejí prázdnotou, vyniká obří budova Pentagonal Mart. Mělo to být ohromné, živé nákupní centrum, ale většina komplexu je prázdná.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Šanghajský Pentagon z ptačí perspektivyVideo: aloon, Newsflare.com

 
Článek

Na první pohled je jasné, kde bral objekt dokončený v roce 2009 inspiraci. Podoba s Pentagonem, tedy sídlem Ministerstva obrany USA, je výrazná, že mnoho lidí by možná čínskou verzi zaměnilo za tu americkou.

A není se čemu divit, vždyť čínská stavba je jen o něco menší než originální Pentagon, jehož celková plocha je 600 tisíc metrů čtverečních.

Do nákupního centra se však nepodařilo během let přilákat nájemníky, a tak je budova až na malou část neobsazená. To by se mohlo brzy změnit, jak doufají místní úředníci. V červnu se totiž jen o pár kilometrů dál chystá otevření zábavního parku Disney, jenž by mohl do Pentagonal Martu přilákat potenciální zákazníky.

Reklama

Výběr článků

Načítám