Hlavní obsah

Jeptišky se řítily po dálnici rychlostí přes 160 km/h

Právo, ivi, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeptišky ze slovenského Spišského Podhradí se staly hitem internetu poté, co začalo kolovat video o jejich jízdě po dálnici rychlostí přes 160 kilometrů v hodině. „Asi nestíhají mši,“ komentoval situaci mladík, který uhánějící řádové sestry natočil z automobilu jedoucího ve vedlejším jízdním pruhu.

Řádové sestry ze Slovenska jely po dálnici stošedesátkouVideo: TV Markíza

 
Článek

Sestry se řítily po severní dálnici D1 ve směru od Popradu na Spišský Štvrtok v modré Škodě Fabia. Televize Markíza vypátrala, že vůz parkuje ve Spišském Podhradí před budovou, kde se nachází na Spišské kapitule biskupský úřad, kněžský seminář a byt řádových sester.

O zveřejněném videu už všichni vědí. Jeptišce, která vůz řídila jako její filmová kolegyně ze série o četnících ze Saint-Tropez, už údajně domluvili. Tím je pro ně věc vyřízena.

„Je jim upřímně líto, že došlo k překročení rychlosti, a omlouvají se za to,“ uvedl jejich nadřízený.

Policisté připustili, že dokazování bude složité a zdlouhavé. Jiné by bylo, kdyby řádové sestry naměřil policejní radar. „Při takovéto rychlosti není možné řešit věc napomenutím. Přestupci hrozí sankce ve výši 800 eur a zákaz činnosti na dobu tří let,“ uvedla policejní mluvčí Jana Migaľová.

Televize v této souvislosti upozornila, že i zde platí pořekadlo „kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá”. Policisté budou totiž vyšetřovat řidiče vozu, z něhož bylo inkriminované video natočeno. „Kluci jeli stejně rychle jako tyto sympatické jeptišky,“ dodala TV Markíza.

Reklama

Výběr článků

Načítám