Hlavní obsah

Němka strčila poníka do kufru osobního auta. Vezla ho majiteli do Česka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německá policie zadržela řidičku, která v kufru svého vozu převážela poníka. Ženu, jejíž identita nebyla zveřejněna, policie zastavila nedaleko Hannoveru. Když se policisté podívali blíže do jejího vozu typu Fiat Panda, objevili tam živého shetlandského ponyho.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Řidička uvedla, že chtěla takto dojet až do České republiky, tedy dalších necelých 500 kilometrů. Zda jí hrozí nějaké obvinění, nebylo jasné, uvedl britský deník The Daily Telegraph.

„Dopravní hlídka objevila o uplynulém víkendu opravdu nezvyklý box na přepravu koní," napsala německá policie v tiskovém prohlášení. Žena dala poníkovi dokonce na zem slámu, aby se prý v kufru auta cítil pohodlně. Se zvířetem údajně takto ujela asi 100 kilometrů.

Jak britský deník poznamenal, řidička pravděpodobně usoudila, že poník je malého vzrůstu, a proto je pro něj kufr dostačující. Policie byla ale jiného názoru.

„Vzhledem k tomu, že nešlo o vhodný způsob přepravy, policisté autu zabránili pokračovat v jízdě," uvedla policie.

Žena byla namísto toho dopravena na nejbližší policejní stanici. Tam mužům zákona řekla, že měla v plánu setkat se s vlastníkem ponyho. Policisté následně vlastníka vyzvali, ať si pro zvíře přijede do Německa a odveze si ho v boxu určeném pro převoz koní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám