Hlavní obsah

Mexikem se znovu nesly podivné zvuky

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvláštní dunivý zvuk zaznamenali nedávno obyvatelé mexického města Acatzingo. Vzdáleně připomínal hru na lesní roh. Obdobné zvuky už v Mexiku zazněly před třemi lety.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zvláštní zvuky v mexickém AcatzinguVideo: MelodyPro, Newsflare.com

 
Článek

Obyvatelé města slyšeli koncem května zvláštní výrazný zvuk. Některým se ho podařilo nahrát. Podle místních zpráv prý vědci v té době zaznamenali podzemní pohyby, které by mohly tyto zvuky vysvětlovat. Odborníci obyvatele ujistili, že jim nehrozí žádné nebezpečí.

Mexiko o tomto jevu neinformuje poprvé. Začátkem roku 2012 se tam dunivý až skřípající zvuk ozval také.

BEZ KOMENTÁŘE: Tajemný zvuk v Mexiku

Nevysvětlitelné zvuky se čas od času rozezní i v jiných koutech planety. V obyvatelích obvykle vzbudí strach, v médiích extrémní zájem. Slyšet byly například v roce 2013 v Terrace v Kanadě, kde jedna z obyvatelek popsala, že zvuk, připomínající sirénu, otřásal okny pokoje jejího syna.

BEZ KOMENTÁŘE: V kanadském Terrace se ozývají tajemné zvuky

O dva roky dříve si vědci lámali hlavu nad podivnými zvuky v USA, Kanadě, Asii i v Evropě. Jako nejpravděpodobnější vysvětlení se většinou udává pohyb litosférických desek a blížící se zemětřesení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám