Hlavní obsah

Muž z Detroitu už do práce pěšky nemusí. Dostal nového Forda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestapadesátiletý James Robertson, který chodil mnoho let do práce desítky kilometrů pěšky, dostal několik dní po zveřejnění jeho příběhu nový Ford Taurus. Informuje o tom server USA Today.

Foto: Rebecca Cook, Reuters

Dojatý James Robertson v novém Fordu Taurus

Článek

Automobil mu věnovalo místní dealerství. „Není nikdo, kdo by si to zasloužil víc,“ řekl manažer obchodu Jim Elder. Dodal, že jeho zaměstnanci často chodí do práce pozdě, i když bydlí blízko, což se prý Robertsonovi nikdy nestalo. Obdarovaný se při předávání vozu rozplakal dojetím.

Do práce chodil Robertson od roku 2005, kdy mu vypovědělo službu auto a na nové neměl. Jeho cesta se postupně prodlužovala kvůli omezování veřejné autobusové dopravy v městě, které se kvůli dluhům ocitlo v bankrotu. Nakonec musel na cestě do práce a zpět ujít 34 kilometrů. Během pracovního týdne proto mohl spát jen několik málo hodin. [celá zpráva]

Foto: Rebecca Cook, Reuters

Robertson pózuje u nového vozu s bankéřem Blakem Pollockem a studentem Washingtonské univerzity Evanem Leedym, kteří na jeho příběh upozornili.

Na jeho příběh jako první upozornil bankéř Blake Pollock a zveřejnil jej server Detroit Free Press. Vzápětí jej převzala řada velkých amerických i světových médií.

Devatenáctiletý univerzitní student Evan Leedy pro Robertsona zřídil sbírku na stránkách GoFundMe.com, kam mu během čtyř dnů poslalo více než 11 tisíc dárců přes 330 tisíc dolarů (téměř 8 miliónů korun.)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám