Hlavní obsah

Liška krade lidem boty a nosí je jedné ženě před dům

Liška na předměstí britského Leedsu krade boty a z neznámých příčin je nosí před dům jedné z místních obyvatelek. Za poslední měsíce jich nanosila desítky a Elaine Hewittová, u níž boty končí, už musela dát před dům botník, aby si sousedé mohli přijít svou chybějící botu vyzvednout.

Foto: Profimedia.cz

Botník, který má před svým domem Britka Elaine Hewittová

Článek

Liščí zlodějské tažení začalo před několika měsíci, kdy Hewittová našla na zahrádce jednu botu, ke které během několika dní přibyla další. Tempo se ale zvyšovalo a nyní liška nosí jednu botu denně, od sandálů až po bagančata, napsal zpravodajský server BBC News.

Hewittová, která sama lišku při přinášení boty přistihla, říká, že zvíře zjevně dává přednost koženým výrobkům a boty nejsou nijak okousané nebo poškozené.

„Nejdřív jsme je jenom sbírali a schovávali, protože nám přišlo škoda je vyhodit,“ řekla. „Když jich začalo být víc, dali jsme před dům stolek, a pak jsme přidali i vysvětlení a telefonní číslo. Lidé mohou sami přijít, aby si našli svou zmizelou botu, nebo zavolat, a my se podíváme, jestli u nás nemají chybějící půlku páru,“ dodala.

„Postupně jsme zjistili, že se liška musí toulat mnohem dál, než jsme si mysleli,“ uvedla. „Počet lidí, kteří volají, nebo přijedou autem hledat k nám svou botu, je jednoduše ohromující.“

Liška letos přivedla na svět pět mláďat a Hewittová jen doufá, že její potomci zlodějský zlozvyk od své matky nepochytí.

Reklama

Výběr článků

Načítám