„Kdo jednou zkusí, už nedokáže odolat,“ tvrdí majitel podniku John Clarkson. Ten se každý rok s manželkou Corinne snaží přijít s novinkou, která by zaujala jejich klienty.

Nápadem smažit Ferrero Rocher je překvapili zákazníci sami. Clarksonovi museli ale vymyslet technologii, jak kuličky z čokolády, ořechů a nugátu obalit a usmažit tak, aby neztratily tvar a nevytekly.

Smažené Ferrero Rocher je k dostání v Mister Eaters Fisha and Chips na ulici Longridge Road v anglickém Ribbletonu.

„Už jsme smažili spoustu čokoládových věcí jako třeba tyčinku Mars, v létě jsme vyrobili Cornetto v těstíčku, ale neprodávali jsme ho. Nešlo to, byl z toho nepořádek. Jeden klient nám doporučil, abychom smažili Ferrero Rocher. Když příště přišel do restaurace, divil se, že to vážně nabízíme. Chutnají stejně, prodáváme jeden kus nebo tři kusy, jeden kus stojí 50 pencí (asi 16 korun) a tři vyjdou na libru čtyřicet (asi 45 korun),“ uvedla Corinne Clarksonová pro Daily Star.