Hlavní obsah

Čtyři koťata z vrhu jsou v pořádku, páté má dvě tváře

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Balneário Camboriú

Obyčejná kočka domácí porodila minulé pondělí v brazilském Balneário Camboriú kotě se dvěma tvářemi. Narodilo se jako páté z vrhu, všichni jeho sourozenci jsou ale zcela normální, uvedl server deníku Huffington Post. Jedná se o velmi vzácný jev, za letošní rok se ví jen o jediném dalším obdobném případu.

BEZ KOMENTÁŘE: Kotě se narodilo se dvěma tvářemi

 
Článek

Kočka vrhla podle tamních médií v jeden den čtyři koťata, páté přišlo na svět o den později. Na rozdíl od ostatních mělo ale dvě tváře. Jeho majitelka Clarice Santosová nyní hledá pomoc, aby zjistila, jak se o takové kotě starat. I přes nepříznivé předpovědi zároveň věří, že se jí povede dosud bezejmenného jedince udržet při životě.

Dvouhlavé kočky většinou umírají velmi brzy, zpravidla pár dnů po narození. V důsledku anomálního buněčného dělení mívají často i vážné poruchy vnitřních orgánů. Poslední podobný známý případ – koťátko Deucy, které se letos narodilo v Oregonu, zemřelo po dvou dnech.

Ale i kočky se dvěma hlavami mohou žít dlouho, mají-li dostatek péče a také štěstí. Nezvratným důkazem toho je kocour Frankenlouie. Ten se počátkem září 2011 zapsal do Guinnessovy knihy rekordů jako nejstarší jedinec s podobným postižením, když oslavil své 12. narozeniny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám