Hlavní obsah

Vyhrál soutěž v pití piva, krátce poté zemřel

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tragickou dohru měla soutěž v pití piva poblíž španělského města Murcia. Vítěz Joaquín Alcaraz Gracia sice zvládl vypít šest litrů piva, ale krátce po jeho triumfu se mu udělalo špatně a po převozu do nemocnice zemřel, informovala španělská verze serveru The Local.

Foto: Václav Lang, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Pravidla soutěže, která se koná v rámci festivalu v regionu Gea y Truyols, jsou jednoduchá. Soutěžící mají 20 minut na to, aby se pokusili vypít co nejvíce jednolitrových sklenic piva. Gracia jich podle všeho zvládl vypít minulou středu šest.

„Vypil šest litrů piva, a když vyhrál, zvedl trofej. Poté začal bez přestání zvracet a už nepromluvil,“ řekl španělskému listu Hoy svědek Antonio Alcaraz.

Přihlížející zavolali záchranku a přidržovali 45letého muže na židli, aby nespadl. Muž, kterého zdravotníci později popsali jako obézního, byl podle svědků až do soutěže v naprostém pořádku. Mysleli si proto, že jeho tělo nevydrželo nápor alkoholu.

„Hodně zvracel, ale seděl jsem s ním deset minut a on spal a chrápal,“ řekl zástupce místní samosprávy Pedro Rodríguez. Gracia ale nespal. V momentě, kdy na místo dorazila záchranka, měl srdeční zástavu. Po převozu na pohotovost vykazoval jen slabé známky života. Krátce poté zemřel.

Vypil méně?

Předpokládá se, že za Španělovou smrtí stojí otrava alkoholem, ale oficiální příčina smrti zatím nebyla zveřejněna. Místní starosta José Manuel Gracia dokonce mírnil zprávy o počtu vypitých piv a pro list La Verdad uvedl, že zemřelý vítěz vypil během soutěže jen něco mezi dvěma až třemi litry zlatavého nápoje.

Organizátoři po nešťastné události bránili soutěž v pití piva s tím, že má dlouholetou tradici. Další program festivalu byl nicméně v reakci na úmrtí zrušen.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám