Hlavní obsah

Zavěšený za cop na laně chtěl překonat řeku. Zemřel

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Siliguri

Indický kaskadér Sailendra Nath Roy proslul jako muž s nejsilnějšími vlasy na světě. Utáhl jimi celý vlak a zavěšený za cop na laně dráhy zip-line překonával desítky metrů. Jeden takový kousek se mu ale v neděli stal osudným. Vlasy se mu zamotaly do lana, a když se snažil osvobodit, utrpěl infarkt a zemřel. Informoval o tom server BBC.

BEZ KOMENTÁŘE: Ind dostal během kaskadérského kousku infarkt

 
Článek

Roy se pokoušel překonat asi 180 metrů dlouhé lano zavěšené u mostu Sevoke, který vede přes řeku Tista poblíž města Siliguri v Západním Bengálsku. Na jeho počin se podle britského portálu MailOnline přišlo podívat asi tisíc lidí.

Padesátiletý Ind se snažil překonat svůj vlastní rekord. V roce 2011 stejným způsobem zdolal vzdálenost 82,5 metru, nový výkon tedy měl být výrazně vylepšený. Podle svědků se ale asi v půlce cesty dostal do problémů, vlasy se mu totiž zamotaly do lana. Snažil se tedy dostat dopředu pomocí rukou, pro jeho organismus to ovšem byla příliš velká zátěž.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ind za sebou táhl na vlasech vlak i s vagónyVideo: Reuters

„Zoufale se snažil dostat dopředu. Křičel nějaké instrukce, ale nikdo mu nerozuměl. Po asi půlhodinovém boji se přestal hýbat,“ popsal situaci fotograf Balai Sutradhar.

Trvalo asi 45 minut, než byl vyproštěn. Na místě nebyla přítomna záchranná služba, Roy totiž podle policie svůj pokus o rekord nikomu nenahlásil a neměl k němu povolení. Po převozu do nemocnice ho lékaři prohlásili za mrtvého a konstatovali, že utrpěl silný infarkt.

„Jeho žena ho prosila, ať těchto nebezpečných kaskadérských kousků nechá. On ji přesvědčil, že tento bude jeho poslední. A bohužel byl,“ řekl rodinný přítel, který si nepřál být jmenován.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám