Hlavní obsah

Slepému labradorovi dělá vodícího psa teriér

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cardiff

Je dojemné pozorovat, s jakou oddaností doprovází bílý teriér Milo svého o poznání většího psího přítele – slepého labradora Eddieho. Od chvíle, kdy ztratil zrak, se od něj Milo nehnul.

BEZ KOMENTÁŘE: Malý teriér poslušně vodí slepého labradora

 
Článek

V Cardiffu, městě ležícím na území britského Walesu, žijí ve zvláštním vztahu šestiletý kříženec norfolského teriéra Milo a jen o rok starší labrador Eddie. Dříve si spolu hráli a tahali se o hračky, teď je Eddie na Milově pomoci závislý. Oslepl totiž a zvykl si na navigaci a vedení svého malého kamaráda.

Milo si roli vodícího psa natolik oblíbil, že Eddieho hlídá prakticky neustále. Když se slepý labrador zatoulá při venčení a panička Angie Bakerová-Stedhamová ho marně volá k noze, Milo za ním vyběhne a přivede ho zpět.

Přestože Mila evidentně koupání příliš nebere, nenechá Eddiho ve štychu ani při plavání za aportem. Když se příliš vzdálí od břehu, poštěkává na něj, aby se za zvukem mohl vrátit zpátky. U břehu pak Milo tahá Eddiho ven, přestože je o poznání menší než jeho parťák. Doma spí ve stejné místnosti, aby mohl psí asistent v případě potřeby okamžitě přiskočit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám