Hlavní obsah

Pod důchodkyní prasklo lehátko, na záchranu čekala šest hodin

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Scarborough

Slunce, pohoda a skládací lehátko, ideální kombinace k odpočinku. Ovšem ne v případě třiaosmdesátileté britské důchodkyně. Když se v pondělí slunila na balkóně doma ve Scarborough, její lehátko se proměnilo v záludnou past. Vysvobození navíc přišlo až po dlouhých šesti hodinách.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Důchodkyně, jejíž jméno nebylo zveřejněno, vytáhla ráno lehátko, aby si užila chvilku klidu. Jenže už kolem osmé hodiny tkaná část lehátka pod její vahou praskla a důchodkyně se ocitla v nepříjemné pozici. Zadek měla zaklíněný do konstrukce a nohy jí trčely do výšky, takže nebylo v jejích silách se zvednout.

Dlouhé hodiny volala marně o pomoc, až do doby, kdy její dům míjeli hasiči. Když zaslechli z druhého patra nouzové volání, začali jednat. Přelezli sousední pozemek a na balkóně se pak nestačili divit vlastním očím.

Navzdory bizarnosti případu ale starou dámu krátce před druhou hodinou odpoledne přece jenom vysvobodili. Na místo o několik minut později dorazila i záchranná služba, která důchodkyni ošetřila a pro jistotu převezla do nedaleké nemocnice na pozorování.

„Byl to opravdu neobvyklý incident, hasiči jsou ale trénovaní pro každou situaci,“ uvedla pro deník Daily Mail mluvčí oddělení hasičů z hrabství North Yorkshire.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám