Hlavní obsah

Anglikánský kněz opustil církev, aby mohl naplno imitovat Elvise Presleyho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester

Ve věku čtyřiašedesáti let opustil Andy Kelso služby anglikánské církve a zasvětil zbytek svého života rokenrolovému bohu Elvisi Presleymu. Vikář z hrabství Worcestershire teď může místo církevních ornátů denně oblékat pověstné hudebníkovy obleky s cvoky a zvonovými nohavicemi a zpívat jeho hity.

Andy Kelso jako Elvis Presley při jednom ze svých vystoupení

 
Článek

"Jednoho dne jsem byl na procházce se svými pejsky mezi církevními povinnostmi a najednou jsem cítil Boha, jak mi říká: ‚Pozvi Elvise do kostela!‘ Byl to šok, ale po jednom koncertu jsem měl obrovský zájem jiných kostelů, které se chtěly více spojit se svými komunitami a můj umělecký projev se jim zdál jako výborný nápad. Když hraju, je všude hned plno, takže toho vůbec nelituju," svěřil Kelso britským médiím.

Ve službách křesťanské církve přitom sloužil pětadvacet roků. Jeho bývalí kolegové a celá kongregace však odchod ke světskému povolání schvalují.

Elvis nikdy nepřestal věřit

"Nedávno jsem přišel do pečovatelského domu, kde většina pacientů trpěla demencí. Tak jsem si říkal, jak asi s nimi budu vycházet, ale když jsem se objevil jako Elvis a začal zpívat, všichni najednou ožili a začali zpívat a tančit také. Bylo to úžasné a velmi potěšující," popsal jeden ze zážitků v roli imitátora Kelso.

"Když posloucháte Elvisovy gospelové písně, jdou přímo ze srdce a hovoří přímo k lidem. Je pravda, že mnoho let byl vzdálen svým křesťanským kořenům, ale nikdy nepřestal věřit v základní hodnoty křesťanství," dodal na závěr bývalý kněz.

Reklama

Výběr článků

Načítám