Hlavní obsah

Angličanka má 6005 piercingů, kůže jí není takřka vidět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Nadšenců pro propichování různých částí těla a zdobení kovovými či plastovými šperky v posledních dvou dekádách prudce přibývá. Většina fandících tzv. piercingům si propichování dokonce užívá, to ovšem neplatí pro Elaine Davidsonovou, která, ač má šperků v těle nejvíc ze všech lidí na světě, samotný proces propichování nemá ráda.

Foto: Profimedia.cz

Britka v době, kdy měla "jen" něco přes 4000 piercingů.

Článek

„Neužívám si propichování,“ tvrdí Elaine Davidsonová, jejíž tělo nese 6 005 různých kovových ozdob. Není místečko na jejím těle, kde by nebyl nějaký kroužek, činka nebo přívěšek. A propíchnuty má také některé vnitřní části těla včetně jazyka a pohlavních orgánů.

Guinnessova kniha světových rekordů ji poprvé uznala jako absolutní jedničku v počtu piercingů v roce 2000. Tehdy měla brazilská rodačka 462 šperků na těle. Dnes už se počet dostal k ohromnému počtu 6 005 a z toho 1 500 piercingů má tzv. vnitřních. Obličej jich pak musí nést 192.

„Neužívám si to propichování, ale aby člověk zlomil rekord, musí se dostat na skutečně vysokou úroveň. A já jsem rekord zlomit chtěla. Moje rodina nemá ráda tetování ani piercingy. Ale já jsem šťastná. Rozhodla jsem se změnit a být sama sebou,“ svěřila Davidsonová britskému listu Daily Telegraph.

Zdravotní sestra dnes žije ve skotském Edinburghu a své tělo považuje za umělecké dílo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám