Hlavní obsah

Z telefonní budky je kancelář

Právo, Lucie Fialová

Stará telefonní budka, která dávno přestala sloužit svému původnímu účelu, se proměnila v malou kancelář. Od pondělí 13. března ji zájemci mohou vyzkoušet v obchodním centru Fénix v Praze. Na jednom metru čtverečním najdou všechno, co potřebují k práci. Za užití netradičního prostoru nic neplatí.

Foto: Lucie Fialová, Právo

Telefonní budka přeměněná na kancelář v pražském obchodním centru Fénix (výřez)

Článek

„Každý z nás někdy prochází obchodním centrem a potřebuje rychle napsat e-mail, zatelefonovat, nebýt rušen. Tohle je klidný koutek, máte tam dotmava zabarvená skla, pohodlné sezení, kvalitní pracovní osvětlení, internet, tiskárnu, elektřinu,“ popsala Lenka Čábelová ze společnosti, která se podílela na transformaci telefonní budky.

Roste počet lidí pracujících mimo kancelář

Nápad vznikl během kampaně Dnes (spolu)práce odkudkoli, která potvrzuje, že v dnešní době je možné pracovat prakticky kdekoli.

Foto: Lucie Fialová, Právo

Telefonní budka přeměněná na kancelář v obchodním centru Fénix.

Odborné studie ukazují, že rok od roku roste počet lidí, kteří pracují mimo kancelář, a také se podle nich zvyšuje ochota vedení firem tento způsob tolerovat.

„Je to takové vyjádření skutečného trendu, na který se musíme připravit,“ vysvětlila další důvod otevření speciální kanceláře Čábelová.

Přeměna budky zabrala sto hodin, řekl Právu Pavel Železný, který za změnami stojí, přímo u pracovního stolku. Na dřevěných poličkách leží obyčejné tužky, propisky, bloky, jen notebook si člověk musí přinést vlastní.

Ve Fénixu zůstane minikancelář asi měsíc, pak se postěhuje například do Mladé Boleslavi. „Uvidíme, jaké budou reakce,“ odpověděla Čábelová na dotaz, zda podobná zařízení ještě přibudou.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak sedět u počítače? Nebo snad stát?

V úřadech po celém světě jsou stále častěji místo židlí nafukovací míče nebo ergonomické sedačky včetně takových, na nichž lze klečet, případně se houpat. Jak...

Výběr článků

Načítám