Hlavní obsah

Ve firmě na zdravotnický materiál kolabují lidé

Novinky, kil

Ministryně Michaela Marksová se rozhodla reagovat na opakované případy zdravotních kolapsů zaměstnanců firmy vyrábějící zdravotnický materiál v průmyslové zóně Nové Pole v Karviné. Do výrobní haly vyšle kontrolu, která posoudí skutečný stav a případně navrhne opatření, která by obdobným případům v budoucnu zabránila.

Foto: Profimedia.cz

Záchranáři zasahovali na stejném místě znovu minulý týden v pondělí.

Článek

„Problém považuji za závažný. Proto jsem nařídila Státnímu úřadu inspekce práce zkontrolovat situaci přímo na pracovišti. Situaci řešíme spolu s vedením ČMKOS a se zástupci místní odborové organizace. Zároveň jsem se domluvila s ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem na součinnosti kontroly hygieny. Očekávám také vstřícný přístup ze strany zaměstnavatele,“ uvedla ministryně Marksová.

Opakované zdravotní problémy

Nedávno během jediného dne odvezli záchranáři z haly společnosti tři zcela vyčerpané ženy. Podle dostupných informací trpěly akutní nevolností s předkolapsovým stavem a závratěmi. K podobným případům došlo ve firmě v minulosti již několikrát. Záchranáři zasahovali na stejném místě znovu minulý týden v pondělí. V horkém počasí nejsou podobné případy zcela nezvyklé, ale nedochází k nim běžně v takové intenzitě na jednom pracovišti.

Zaměstnanci mezinárodní společnosti Mölnlycke Health Care zde pracují v prostředí se zvýšenou teplotou a vlhkostí. Hala je kvůli hygienickým požadavkům na výrobu zdravotnického materiálu přetlakována a pracovníci musejí nosit pracovní obleky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám