Hlavní obsah

Studenti hotelové školy Mariánské Lázně předvedou své kuchařské umění

Novinky, kil

Ve čtvrtek 7. dubna 2016 se ve Společenském domě Casino v Mariánských Lázních bude konat již 56. ročník gastronomické akce „Den žákovských dovedností – Gastronomický veletrh 2016“, jehož garantem je Střední hotelová škola Mariánské Lázně. Studenti hotelové školy budou v rámci veletrhu prezentovat své kulinářské umění jak odborné, tak i široké veřejnosti, která má na akci volný vstup.

Foto: archiv ACCEDO

Návštěvníci veletrhu uvidí studenty při přípravě a aranžování pokrmů a nápojů.

Článek

Návštěvníci budou mít možnost vidět studenty v akci při přípravě a aranžování pokrmů a nápojů, přípravě a dekoraci slavnostních menu a stolů a budou mít samozřejmě i možnost výsledky práce studentů na místě ochutnat.

Přilákat nové studenty

„Cílem akce je maximálně medializovat cestovní ruch, lázeňství a gastronomii v Mariánských Lázních v kontextu popularizace pracovních pozic. Chceme rovněž zviditelnit Střední hotelovou školu v Mariánských Lázních jako dobrou příležitost k získání kvalitního vzdělání a dovedností v oblasti gastronomie a přilákat nové studenty – potenciální pracovníky v majoritním podnikání města,“ říká Radek Šnajdr, předseda představenstva Mariánskolázeňské asociace cestovního ruchu.

Přes sto padesát neobsazených míst

Nedostatek pracovních sil právě v oblasti gastronomických služeb je v Mariánských Lázních je podle něj velmi akutní. „Členové naší asociace, kteří zaměstnávají více než 1700 pracovníků v oblasti lázeňství, gastronomie a doprovodné infrastruktury, aktuálně nabízejí přes 150 volných pozic zejména mezi kuchaři a číšníky. Tato místa se nám dlouhodobě nedaří obsadit. Bez dostatečného počtu kvalitně vyškoleného personálu nebudeme dlouhodobě schopni nejen zvyšovat, ale ani udržet kvalitu poskytovaných služeb a tím i zajistit spokojenost čím dál náročnějších hostů, kteří do Mariánských Lázní přijíždějí z celého světa,“ dodává Šnajdr.

Reklama

Výběr článků

Načítám