Hlavní obsah

Podnikatelský inkubátor v Kolíně už slouží zájemcům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapacita nového podnikatelského inkubátoru v Kolíně je už téměř naplněna. Čtyřpodlažní budova nabízí osm kanceláří, místnosti pro pořádání workshopů nebo konferencí, ale také podzemní historický sál.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Podnikatelský inkubátor sídlí v areálu bývalého kolínského zámku.

Článek

Město dokončilo výstavbu objektu v areálu kolínského zámku v červnu, v září se tam začali stěhovat první podnikatelé. Inkubátor většinou využívají firmy z oblasti IT.

Významný příspěvek z fondů EU

Výstavba inkubátoru začala loni v červenci a celý je projektován jako bezbariérový. Celkové náklady činily 42 miliónů korun, asi 80 procent zaplatily evropské fondy. Všechny konferenční místnosti jsou plně vybaveny audiovizuální technikou. Podle vedoucího inkubátoru, Jana Pospíšila, byl o kanceláře mezi podnikateli od začátku velký zájem. "Už je to naplněné zhruba ze 70 procent. Po Novém roce máme zájemce o další dvě kanceláře, takže zůstane neobsazená jen jedna," řekl Pospíšil.

Zázemí pro mladé podnikatele

Kromě firem zaměřených na informační a komunikační technologie zde pracují například geodeti. Inkubátor nabízí také takzvaný Coolworking - prostor pro mladé podnikatele, kteří zde mají pracovní stůl a sdílejí jednu místnost.

Zvýhodněný nájem

Inkubátor je určen hlavně pro mladé inovativní firmy. Začínající podnikatelé mají zvýhodněný nájem, který je třetinový proti komerčnímu. Volné prostory si zde nicméně mohou pronajmout i firmy, které nejsou nové. Ty ale nemají výhodnější nájem ani nižší ceny za služby, například za právní či účetní poradenství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám