Hlavní obsah

Podnikatelé mají novou možnost, jak získat nové kontakty

Právo, Lucie Fialová

Kontaktů není nikdy dost, ale kde získat další, láme si hlavu kdekterý podnikatel, jenž by třeba rád rozšířil své pole působnosti. „Jen tak postavit člověka do místnosti se skleničkou šampusu, aby se družil, nefunguje. Lidé nejsou až tak odvážní,“ konstatuje Lucie Libovická. Ta je spoluzakladatelkou Podnikatelského klubu Empiria 21, kde začala organizovat pravidelné společenské akce pro podnikatele, při nichž mohou nové styky pohodlně navazovat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nejbližší setkání podnikatelů se uskuteční v květnu na zámku Štiřín.

„Máme propracovaný systém zasedacího pořádku – matematický model –, kdy během večera lidi několikrát přesadíme, takže se potkají s co největším počtem nových osob. Každý má tři čtyři minuty, aby řekl, co dělá, v čem je dobrý, v čem může druhým pomoct,“ líčí Libovická.

Ženy bořící stereotypy

Networkingových akcí (networking je označení pro vytváření vztahů mezi lidmi, vzájemnou výměnu informací a udržování osobních kontaktů, vedoucí k vytvoření sítě konexí, pozn. red.) se může účastnit úplně každý, kdo například potřebuje nové kontakty, klienty či zaměstnance.

Převažují ženy. Mezi příchozími lze najít osoby samostatně výdělečně činné, majitele malých, středních firem, manažery, ředitele. Reprezentují nejrůznější obory.

„Člověk se až sám diví, v čem všem se dá podnikat,“ směje se Libovická, která pozoruje, že chuť do podnikání stále trvá.

„Mladí jsou skvělí. Dokážou jít k jádru věci, nedělají si takovou hlavu,“ líčí svoje zkušenosti Libovická, jež se 9. dubna v pražském Microsoft Event venue účastní konference Wo.men. Ta se snaží bourat stereotypy, že žena patří k plotně, má vychovávat děti.

„Na konferenci před třemi lety jsem se setkala s mnoha ženami, které podnikání rozjížděly, a velmi pozitivně jsem vnímala, že všechny procházejí, bez ohledu na obor, stejnými potížemi,“ vzpomíná, že byla ráda, že v tom není sama a že si mohou s ostatními vzájemně pomoci.

„Na konferenci, kde byli pouze dva muži, jsem si mimo jiné uvědomila, že dělat setkání pouze pro ženy není ta nejlepší cesta, a tak od té doby pořádáme i smíšená setkání otevřená podnikatelům i podnikatelkám,“ doplnila. Vedle večerů také organizuje byznysové snídaně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám