Hlavní obsah

Na Rokycansku vzniknou další pracovní místa

Hrádek (Rokycansko)

Dalších 150 zaměstnanců k současným 2700 přijme letos výrobce netkaných textilií a výlisků Borgers CS z Rokycanska. Dodavatel automobilek Volkswagen, BMW, Mercedes, Audi, Ford, Volvo, Porsche i Bentley a Rolls-Royce chce letos zvýšit výrobu o pět procent a příští rok výrazně překoná obrat šest miliard korun, uvedl jednatel Lubor Šabacký.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Na Rokycansku najdou práci další desítky lidí. Ilustrační foto

Článek

Jeden z největších zaměstnavatelů v Plzeňském kraji má závody v Hrádku, Rokycanech, Volduchách a ve Stupně. „Pro oblast východně od Plzně máme zásadní význam v zaměstnanosti. V Rokycanech zaměstnáváme přes 40 procent produktivních obyvatel a pracují u nás celé rodiny," řekl Šabacký.

Největší výrobce netkaných textilií pro automobilky v ČR přijímal i v době krize každý rok asi 100 zaměstnanců. Díky novým zakázkám letos podnik investuje přes 300 miliónů korun hlavně do přestavby skladů na výrobní halu v Hrádku a rozšíření výroby ve Volduchách.

Ve Štěnovicích u Plzně si pronajal logistický areál na sklady výrobků, jichž je 70 000 druhů. Netkané textilie a výlisky z převážně recyklovaných materiálů se využívají v interiérech automobilů, zavazadlovém prostoru a na dalších místech, například k odhlučnění vozů.

„Denně vyrobíme kolem 200 000 dílů, což představuje 100 nákladních aut, jež opouštějí brány našich závodů a směřují k zákazníkům do celého světa," řekl Šabacký.

Rodinná firma se připravuje na 150. výročí

Firma, která má vlastní středisko vývoje s 20 lidmi, shání kromě dělníků, elektrikářů a svářečů i techniky a programátory. Pro zajištění kvalitního personálu začala nabízet středoškolákům stipendia.

Podnik, který začínal v regionu před 19 lety, bude mít příští rok 150 let od založení. Stále ho vlastní německá rodina Borgersů.

Společnost založil v roce 1866 Johann Borgers v Severním Porýní-Vestfálsku u hranic s Nizozemskem. Od počátku se zaměřovala na výrobu polstrování z drchaných textilií, které dodávala hlavně pro kočáry. Nyní žije pátá generace zakladatele firmy, která si drží stále stejný název.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám