Hlavní obsah

Microsoft investuje do vzdělávání pedagogů 250 milionů USD

Softwarová firma Microsoft investuje celosvětově do vzdělávání pedagogů během příštích pěti let celkem 250 milionů dolarů. V rámci obnoveného programu Partneři ve vzdělávání tak zvýší celkovou investici na 750 milionů USD.

Foto: Profimedia.cz

Projekt Microsoftu Partneři ve vzdělávání je klíčovým programem v rámci celosvětové iniciativy Microsoft Youth Spark.

Článek

Zástupci společnosti to oznámili na mezinárodním fóru k programu, které proběhlo v Praze.

Microsoft chce do roku 2018 rozšířit komunitu kolem iniciativy Partneři ve vzdělávání na 20 milionů z celkových 75 milionů pedagogů po celém světě, a dále zvýšit počet zúčastněných zemí, kterých je aktuálně 119.

Gates: vzdělání je nejdůležitější investicí

"S tímto programem jsme začali téměř před deseti lety na základě přesvědčení, že vzdělání je základním lidským právem a tou nejdůležitější investicí do naší společné budoucnosti. Toto dnes platí víc než kdy předtím a těší mě, že náš závazek podpory inovací i nadále pomáhá všem studentům i učitelům dosáhnout svého potenciálu," uvedl člen představenstva Microsoftu Bill Gates.

Vytvořit příležitosti pro mladé lidi

Projekt Microsoftu Partneři ve vzdělávání je klíčovým programem v rámci celosvětové iniciativy Microsoft Youth Spark. Jejím cílem je ve spolupráci s vládami více než 100 zemí, neziskovými organizacemi a dalšími firmami vytvořit pracovní a obchodní příležitosti pro více než 300 milionů mladých lidí v horizontu příštích tří let. Od roku 2003 programem Partneři ve vzdělávání prošlo více než 11 milionů učitelů, kteří své znalosti předali více než 200 milionům studentů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám