Hlavní obsah

Make-up zvyšuje šance na pracovní úspěch

BBC, Kariéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BBC zveřejnila výsledky výzkumu prováděného v Británii, z něhož vyplynulo, že čtvrtina vedoucích pracovníků je připravena přijmout na nové místo spíše ženu, která používá make-up, než kandidátku, která se nelíčí.

Článek

Výše uvedený fakt ovšem nelze považovat za projevy sexismu či harrasmentu mužů na vedoucích postech. Britský průzkum totiž naznačil, že ještě více než mužům na vedoucích pozicích, záleží na upravenosti vhodných kandidátek ženám.

Pro dvě třetiny šéfových je totiž součástí profesionálního přístupu k práci. Jedno z vysvětlení může spočívat v tom, že ženy jsou daleko všímavější a pozornější a okamžitě registrují, zda a jak ta či ona žena používá make-up.

Dalším aspektem je to, že ženy se zřejmě od přírody úspěšněji než muži začleňují do kolektivu, dokáží lépe potlačit své ego a svou individualitu a týmovou práci mají spojenou s představou úspěchu. Ženy v rolích šéfek proto dávají přednost těm kandidátkám, které už v prvním kontaktu naznačí, že jsou ochotny se podřídit kolektivu.

Reklama

Související témata:

Související články

Starší make-up patří nemilosrdně do koše

Řada žen líčidla a make-up nakupuje chaoticky a shromažďuje si velkou sbírku očních stínů, pudrů a tvářenek. Jenže podle odborníků jsou staré rozdělané tuby...

Výběr článků

Načítám