Hlavní obsah

Firemní večírky mají svá rizika

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čas adventu a vánočních párty je opět tady. Pro mnoho zaměstnanců je vánoční večírek odměnou za celoroční pracovní úsilí. Radost a uvolnění, které ho provázejí, je však dobré držet pod kontrolou. Existují totiž pravidla a meze, které je vzdor dobré náladě užitečné nepřekračovat.

Foto: Profimedia.cz

Radost a uvolnění je dobré držet pod kontrolou.

Článek

„Nejčastějším dnem pro pořádání vánočních večírků je čtvrtek. V následující pátek je pak možné do práce po domluvě s nadřízenými dorazit o něco později, třeba na desátou hodinu,“ říká Adam Salamon z personálně-poradenské společnosti McROY Czech.

Ocenění nejlepších

Některé firmy spojují vánoční večírky s vyhlašováním ročních výsledků a nejlepších zaměstnanců, případně předávají různé vtipné diplomy, které mohou pracovníci získat díky hlasům svých kolegů. Záleží na tom, čím se společnost zabývá. „Ve firmách, kde převládají obchodní pozice, bývá vyhlašování výsledků a plánů na další rok pravidlem,“ připomíná Salamon.

S alkoholem opatrně

Jak by se měli pracovníci na vánočním večírku chovat? Vždy je vhodné přihlédnout k firemní kultuře společnosti. Vzhledem k tomu, že se na večírcích podává alkohol, je lepší to s ním nepřehánět.

„Doporučuji nezapomínat na to, že i po vánočním večírku budete s kolegy denně v kontaktu, takže určitá zdrženlivost je namístě, nejen co se týče alkoholu, ale i intenzity projevů přátelství kolegům či kolegyním opačného pohlaví,“ radí Adam Salamon ze společnosti McROY Czech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám