Hlavní obsah

Et Netera zvítězila v soutěži „Cyklozaměstnavatel roku“

Novinky, Karel Kvapil

Softwarová společnost Et Netera , která se nedávno umístila mezi desítkou nejlepších firem v soutěži Zaměstnavatel roku (Best Emloyers), získala v rámci kampaně Do práce na kole i ocenění „Cyklozaměstnavatel roku“. V soutěži se hodnotil celkový přístup firem k podpoře dojížďky jejich zaměstnanců do práce na kole.

Foto: Profimedia.cz

Lidé, co sportují, víc vydrží, odvádějí lepší výkon a v zimě nejsou tolik nemocní,říká Martin Černohorský.

Článek

Do soutěže se mohl zapojit každý zaměstnanec obchodní, neziskové či státní společnosti. Stačilo dát dohromady tým alespoň dvou lidí, kteří ve dnech 29. dubna – 29. května soutěžili o co největší počet „zelených“ kilometrů ujetých do práce a z práce na jízdním kole. Odměněni byli nejlepší tým, nejlepší jednotlivec a také nejlepší firma.

Osmkrát by objeli zeměkouli

V rámci letošního prvního ročníku, který realizovalo sdružení Auto Mat - iniciativa za bezpečnou, zdravou a živou Prahu, ujelo 1 025 účastníků rozdělených do 274 týmů ze 181 firem a institucí více než 318 tisíc kilometrů. Dokázali by tak osmkrát objet zeměkouli. Díky tomu, že nechali pro své cesty do zaměstnání auto v garáži, ušetřili 35 tun oxidu uhličitého a uspořili více než jeden a půl milionu korun za benzín, opotřebení aut a poplatky.

Et Netera získala zvláštní ocenění za celkový přístup k podpoře dojížďky zaměstnanců do práce na kole, a to především za to, že:

  • poskytla a provozuje garáž na parkování kol, kde mohou svá kola zaparkovat zaměstnanci i klienti společnosti
  • zaměstnanci mají k dispozici sprchy a šatny, kde si mohou sušit oblečení
  • firma zakoupila speciální městské firemní kolo pro cesty za klienty
  • poskytuje zaměstnancům cyklistické oblečení a sportovní vybavení (např. sportovní sluneční brýle, šátky z mikrovlákna, stopwind vesty)

„Lidé buď jezdit chtějí, nebo ne. My jim můžeme poskytnout podmínky a ukázat na příkladech, že ježdění na kole je fajn. Rozhodnutí je pak na každém jednotlivci,“ říká generální ředitel Et Netery Martin Černohorský, který sám má titul „Ironman“ z triatlonového závodu, a dodává: „Podporujeme sportování zaměstnanců obecně. Sportovci jsou odmala tesaní trochu líp pro život než spousta jiných lidí.“

Triatlonová firma

Triatlon se podle Černohorského ve firmě hodně rozjel, jednu dobu tam pracovali čtyři železní muži najednou. V létě prý můžete ve Stromovce potkat deset až patnáct lidí z firmy, co si jdou místo oběda zaběhat.

„I klasičtí hubení a obrýlení ajťáci tím načuchnou. Momentálně se připravujeme na letošní ročník IT triatlonu, kde nás bývá kolem patnácti účastníků, a když si vezmete, že dalších patnáct lidí od nás přijede fandit, tak máme v Račicích na vodáckém kanále vždycky největší ekipu. Lidé, co sportují, víc vydrží, odvádějí lepší výkon a v zimě nejsou tolik nemocní,“ zdůrazňuje Martin Černohorský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám