Hlavní obsah

V říjnu se uskuteční největší veletrh práce v ČR

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 12. a 13. října se na výstavišti PVA v pražských Letňanech otevřou brány největšího veletrhu práce v České republice – Profesia days 2016. Během těchto dvou dní budou moci návštěvníci přímo kontaktovat zástupce zaměstnavatelů, zmapovat své možnosti na trhu práce a také načerpat inspiraci pro svůj vlastní kariérní rozvoj. Různé aktivity by tu měli najít i ti, kteří práci sice nehledají, ale uvažují o změně místa, případně se zamýšlejí nad směřováním svého profesního života.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Marian Jelínek, který na veletrhu také vystoupí.

Článek

„Veletrh Profesia days pořádáme letos již pošesté. Za tu dobu se pracovní trh v České republice, a s ním i náš veletrh, poměrně změnil,“ říká Zuzana Lincová, ředitelka pracovního portálu Profesia, který veletrh pořádá.

Důležitá je motivace

Návštěvy přednášek v rámci veletrhu jsou zdarma, vystoupí kupříkladu Marian Jelínek, úspěšný hokejový trenér, sportovní psycholog a dlouholetý osobní kouč Jaromíra Jágra. Bude hovořit zejména o motivaci.

O své zkušenosti z rozjezdu a rozvíjení nejúspěšnějšího českého startupu Kiwi.com s každoročním růstem v řádu stovek procent se podělí jeho zakladatel Oliver Dlouhý. Tématu zdravého životního stylu a pohybu zaměstnanců se ujmou Olga Šípková a David Huf.

Inspirativní může být také možnost setkat se s řadou živnostníků, kteří se rozhodli začít se živit tím, co je baví.

Sestavení životopisu

Již tradičně budou součástí veletrhu aktivity v rámci poradenské, přednáškové a testovací zóny. Návštěvníci budou mít možnost za pomoci odborníků sestavit svůj profesní životopis, vytisknout jej, absolvovat pracovní pohovor „na zkoušku“, a poté rovnou vyrazit za HR pracovníky zúčastněných českých i nadnárodních firem ze všech segmentů.

Připraveno je také kariérní poradenství, pracovně-právní poradna nebo možnost otestovat své jazykové nebo IT znalosti.

Ve středu 12. října bude možné veletrh navštívit až do 20 hodin. Další informace včetně programu zde.

Reklama

Související články

Na pohovor přijďte včas a mluvte k věci

Hledáte-li práci nebo chcete změnit zaměstnání, pak se zdá, že momentálně je pro vaše záměry ten správný okamžik. Situace na pracovním trhu je totiž pro...

Burzy nabízejí práci i vzdělání

Hned čtyři Burzy práce a vzdělání se společným mottem „Hledejte práci tam, kde skutečně je!“ proběhnou v září a říjnu v Olomouckém kraji. Představí se na nich...

Výběr článků

Načítám