Hlavní obsah

Burzy nabízejí práci i vzdělání

Novinky,

Hned čtyři Burzy práce a vzdělání se společným mottem „Hledejte práci tam, kde skutečně je!“ proběhnou v září a říjnu v Olomouckém kraji. Představí se na nich více než 40 zaměstnavatelů z regionu. Akce se uskuteční v Olomouci, Prostějově, Přerově a Šumperku. Lidé se také dozvědí, o jaké profese je největší zájem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Zástupci Úřadu práce (ÚP ČR) zájemcům poradí, jak efektivně hledat práci, jak si vybrat vhodné povolání, rekvalifikaci, jakou zvolit školu či studijní obor. Pomohou jim s tvorbou životopisu nebo motivačních dopisů,“ vypočítává generální ředitelka ÚP ČR Kateřina Sadílková.

Sérii odstartuje v úterý 20. září Burza práce a vzdělání v Olomouci (areál Výstaviště Flora, pavilón A). Ve čtvrtek se uskuteční burza v Prostějově (Společenský dům, Komenského 6), následovat bude 6. října akce v Přerově (Hotel Jana, Koliby 2824/2) a 13. října v Šumperku (Dům kultury, Fialova 3).

Všechny akce proběhnou mezi 9:00 a 17:00, vstup a veškeré poradenství budou zdarma.

Zvýšit zájem o nedostatkové profese

Burzy jsou určeny nejen nezaměstnaným a těm, kteří chtějí změnit práci, ale také čerstvým absolventům škol, stávajícím studentům, žákům ZŠ a jejich rodičům, tedy široké veřejnosti. Jejich hlavním cílem je, kromě aktuální nabídky práce, probudit a zvýšit zájem účastníků o profese, které jsou na trhu práce dlouhodobě nedostatkové.

Zájemcům o práci lze doporučit, aby si s sebou vzali profesní životopis s kontaktními údaji a informacemi o získaném vzdělání a předchozí praxi. Budou také moci absolvovat pohovor na zkoušku v angličtině.

„Zaměstnavatelé už teď mohou nabídnout stovky volných pracovních míst ve strojírenství, v elektrotechnice, optice, potravinářství, textilnictví, stavebnictví,  dopravě, obchodu nebo ve zdravotnictví. Nebudou chybět ani tři desítky středních a vysokých škol, jež představí své vzdělávací programy,“ shrnuje ředitel Krajské pobočky ÚP ČR v Olomouci Jiří Šabata.

Organizátoři připravili i doprovodný program. „Za zmínku stojí exponáty, které představí někteří vystavovatelé. Lidé také budou moci nahlédnout pod pokličku vědeckého bádání za účasti pracovníků z vědeckých center Univerzity Palackého nebo vyzkoušet svůj postřeh na laserové střelnici,“ přibližuje Jitka Janečková Moťková, ředitelka Krajské hospodářské komory Olomouckého kraje.

V Prostějově bude přítomen i Rudolf Pokorný, který v roce 2012 získal bronz v rámci národního finále soutěže „Mladý evropský řidič kamiónu“ (Young European Truck Driver).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám