Hlavní obsah

„Firma na talíři“ chce zeštíhlit zaměstnance

Právo, kil

Více než milión Čechů se léčí s obezitou, což nás řadí na pochybné přední místo v Evropě. Alarmujícím číslům chce čelit nový projekt „Firma na talíři“, jehož cílem je prosadit myšlenku dodržování zdravého životního stylu v práci.

Foto: archiv Edenred

Projekt klade důraz na kvalitu stravování přímo ve firmách nebo v jejich okolí.

Článek

„V zaměstnání trávíme většinu času. Pokud zde prosadíme zásady zdravého životního stylu, pak to pomůže nejen zdraví a pohodě zaměstnanců, ale pozitivně se to projeví i na výsledcích samotných společností,“ zdůrazňuje Pavel Kusý, ředitel pro strategii a marketing firmy Edenred, která za projektem stojí.

Vyměnit sušenky za ovoce

„Jde o změnový projekt ve firmách, při němž výživoví poradci a experti ze společnosti Wellnessia vysvětlí zaměstnancům, jak potraviny ovlivňují jejich zdraví či pracovní výkon a které suroviny mají pozitivní vliv na konkrétní pracovní činnosti a dovednosti. Lidé si pak sami vyzkoušejí, jaké to je, vyměnit například kávu a sušenky za čerstvé ovoce a zeleninu na poradách,“ připomíná Monika Divišová z firmy Wellnessia.

Projekt klade důraz na kvalitu stravování přímo ve firmách nebo v jejich okolí – ať již jde o jídla, která si připravují zaměstnanci z nakoupených surovin, či například o drobné občerstvení zajišťované samotnými zaměstnavateli.

Kvalitní jídlo pro kvalitní práci

„Firma a její management mají významný vliv na to, jaké podmínky ke stravování svým zaměstnancům vytváří přímo na pracovišti, tedy na místě, kde lidé tráví osm a více hodin denně. Snažíme se ukázat, že kvalitní jídlo patří k práci a že zlepšuje náladu a vztahy mezi lidmi. Kvalitní a vyvážená strava také zvyšuje pracovní výkon zaměstnanců a snižuje jejich nemocnost. Proto věříme, že projekt bude pro firmy zajímavý,“ říká Pavel Kusý.

Individuální konzultace pro absolventy

Firmám a jejich zaměstnancům, kteří projekt absolvují a rozhodnou se, že v něm chtějí dále pokračovat, společnost Wellnessia nabízí například zpracování mapy restaurací a jídelen v okolí s doporučením na vyvážený oběd, individuální konzultace a plány pro jednotlivé zaměstnance, návrhy na vybavení kuchyňky a seznamy doporučených potravin nebo třeba návrh na zajímavý „shop“ přímo v prostorách firmy s doporučenou skladbou potravin, které vhodně doplní energii během pracovního dne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám