Hlavní obsah

Veletrh podnikatelských talentů

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JA Czech, česká kancelář vzdělávací neziskové organizace založená v roce 1992 Tomášem Baťou, uspořádá soutěžní veletrh Studentská firma roku. Akce se uskuteční 21. dubna 2015 v Galerii Harfa v Praze od 10 do 16,30 hodin a bude přístupná široké veřejnosti.

Foto: archiv JA Czech

Vítězové loňského ročníku soutěže - studentská firma GreenJoy z gymnázia Ostrava Hrabůvka.

Článek

Na veletrhu se letos představí 38 studentských firem, z toho 12 firem spadá do projektu Učňovský minipodnik. Vystavující firmy nabídnou návštěvníkům své služby nebo výrobky.

Propojení světa škola a byznysu

„Na veletrh studentských firem se velmi těším, jsem zvědavý na to, s čím novým letos studentské firmy přijdou. JA Czech propojuje svět byznysu a škol a umožňuje tak studentům posunout se dál ve svých schopnostech a připravenosti vstoupit na trh práce. Myslím, že to je důležité nejen pro studenty samotné, ale i pro nás všechny, kteří si přejeme, aby podnikatelské prostředí v Česku bylo zdravé, mladé a mířilo tím správným směrem,“ uvedl Michal Nebeský, předseda správní rady JA Czech a generální ředitel Citibank Česká republika.

Evropské finále v Berlíně

Soutěž JA Studentská firma roku letos oslaví dvacáté výročí konání v České republice. Vítězný studentský podnik postoupí do evropského finále, které se bude konat v červenci v Berlíně. V minulých letech se národní finále soutěže a veletrh studentských firem konaly na akademické půdě, letos poprvé bude akce přístupná široké veřejnosti.

Pomůže rozhodnout o budoucím povolání

Ředitel JA Czech Josef Müller k veletrhu říká: „Akce je vyvrcholením úsilí mnoha lidí – nejen týmu JA Czech, ale hlavně studentů a jejich učitelů. Věřím, že pro všechny bude veletrh nezapomenutelným zážitkem, ale hlavně že bude pro studenty přínosem při rozhodování o jejich budoucím povolání a impulsem k dalšímu osobnímu rozvoji.“

O programu JA Firma

Praktický vzdělávací program pro střední školy JA Firma běží v České republice již od roku 1992. Studenti v rámci tohoto programu založí vlastní skutečnou obchodní společnost, která funguje pod vedením učitele a konzultanta. Jedná se o reálnou činnost, nikoliv fiktivní. Studenti se tak učí nejen např. všechny nutné administrativní postupy při zakládání firmy, ale i rozhodovací procesy nebo začlenění společenské odpovědnosti do firemního projektu.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám