Hlavní obsah

Třebíčský unikátní web nabízí pracovní místa

Právo, Jana Pechová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Třebíč odstartovalo další aktivitu v boji s nezaměstnaností – spustilo speciální web s aktuálním přehledem volných pracovních míst. Jak uvedl místostarosta Pavel Pacal, jde o službu oboustrannou, která pomůže jak zájemcům o práci, tak firmám.

Foto: Profimedia.cz

Zaměstnavatelé mohou na webu zdarma inzerovat pozice, které chtějí obsadit.

Článek

„Zaujala nás zvláštní anomálie. Ačkoli je v souvislosti s regionem dlouhodobě spojena značná nezaměstnanost, hodně zaměstnavatelů má problém najít zaměstnance, a to i do dělnických profesí,“ naznačil místostarosta Pacal, odkud přišla inspirace.

Zaměstnavatelé mohou inzerovat zdarma

Radnice tak před několika dny spustila speciální web www.volnamistatrebic. cz, který je jednoduše přístupný oběma stranám. Zaměstnavatelé zde mohou zdarma inzerovat pozice, které chtějí obsadit, potenciální zaměstnanci se díky koncepci stránek přehledně a rychle dostanou ke všem potřebným informacím. A k webu uživatele směrují i samotné a hojně navštěvované stránky Třebíče. Krátce po okamžiku spuštění už zde tak visí nabídky 13 firem, z nichž některé potřebují hned několik zaměstnanců.

Řada nezaměstnaných nemá o práci zájem

„Nejsme samospásnou, jedinou cestou. Chceme jen rozšířit možnosti,“ upozornil Pacal, že město v rámci boje s nezaměstnaností spolupracuje i s úřadem práce (ÚP). Jenže tam se všechny firmy neobracejí s přehnanou důvěrou – řada lidí, registrovaných na ÚP, totiž o nabídku zájem nemá, ale protože ji dostanou jako doporučení, dostaví se na personální oddělení víceméně s prosbou o potvrzení, že pro ně práce není vhodná.

Nabídka osloví skutečné zájemce

Městská iniciativa s jednoduššími pravidly tak firmám otevírá poměrně velkou šanci, protože inzerovaná práce osloví jen skutečné zájemce. Městský web, přehledný i díky absenci reklam, si klade za cíl zprostředkovávat také dlouhodobé brigády pro studenty.

Součást balíku opatření

„Je to jen střípek z mozaiky aktivit, kterými se město Třebíč snaží podpořit zvyšování zaměstnanosti v regionu. Kromě zón pro podnikání, vymezených územním plánem, dáváme začínajícím podnikatelům možnost zvýhodněného nájmu, uskutečnili jsme též projekt práce na dálku, který nyní finišuje,“ připomněla radní Marie Černá fakt, že nový zprostředkovatelský web je v Třebíči je jen součástí velkého balíku opatření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám