Hlavní obsah

Nové pracovní příležitosti na veletrhu práce Profesia days

Novinky, kil

Čtvrtý veletrh práce Profesia days proběhne již 22. – 23. října na výstavišti PVA EXPO Praha Letňany. Veletrh bude hostit 104 vystavovatelů nejen z České republiky, ale z celé Evropy od Švédska po Chorvatsko.

Foto: Profimedia.cz

Je-li člověk bez práce, ovlivňuje to všechny oblasti jeho života.

Článek

Návštěvníci mohou bez stresu z pohovoru oslovit zaměstnavatele a získat jednu z mnoha nabízených pozic. Veletrh je také známý díky bohatému doprovodnému programu, v němž je připraveno 112 přednášek a workshopů, které povede stovka osobností. Vstup na veletrh i odborný program je zdarma.

Zájem o zaměstnance má hlavně průmysl

Pětinu vystavovatelů tvoří firmy z výroby a strojírenství, letos se jedná zatím o nejvyšší počet společností (21). Zvýšený zájem je i o zaměstnance ze zdravotnictví. Již tradičně přijedou zaměstnavatelé z maloobchodu, služeb, bank a pojišťoven, logistických, IT a konzultantských společností. Vystavovat bude i pracovní portál Profesia.cz, který veletrh každoročně organizuje.

Technici budou ve výhodě

„Vystavovatelé hledají uchazeče do všech úrovní pozic z různých oborů. Ze zkušenosti víme, že společnosti na veletrhu hledají především specialisty. Maloobchodní firmy obsazují zpravidla pozice na centrále, u společností z průmyslu budou mít náskok lidé s technickým vzděláním, ale i zde bývají otevřené různé pozice.“ uvedla Zuzana Lincová z Profesia.cz.

Návštěvníky osloví desítky osobností

„Je-li člověk bez práce, ovlivňuje to všechny oblasti jeho života. Věříme, že veletrh bude novým impulsem pro lidi, kteří jsou momentálně bez práce, zvažují kariérní změnu, nebo kteří čelí diskriminaci na trhu práce kvůli věku, zdravotnímu stavu či péči o malé děti. Každý rok spolupracujeme s předními firmami na trhu práce, abychom přivedli nejen zaměstnavatele, ale i kvalitní odborníky, kteří se podělí o své zkušenosti.“ připomněla Kateřina Jaroňová z portálu Profesia.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám