Hlavní obsah

Kuřáci už nemusejí odbíhat na mráz

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Okin Facility, poskytovatel integrovaného facility managementu, přichází s řešením pro firmy, které chtějí mít nekuřácké pracoviště, ale zároveň chtějí vyhovět i zapřisáhlým kuřákům. Jsou jím mobilní kuřácké kabiny Smoke Solution, vybavené vysoce výkonným filtračním systémem, který zbavuje vzduch spalin a je prakticky neslyšitelný.

Foto: Profimedia.cz

Vhodné řešení kouření na pracovišti zatím chybělo oběma stranám.

Článek

Kabiny jsou podle firmy ekonomicky výhodné a šetrné k životnímu prostředí a jejich největší výhodou je zvýšení efektivity a spokojenosti všech pracovníků.Vhodné řešení kouření na pracovišti totiž zatím chybělo oběma stranám – jak těm, kdo si nedokáží odepřít cigaretu, tak i těm, kdo jejich vášni neholdují.

Tři až pět dní volna navíc

V naší zemi žije v současné době přibližně 30 % kuřáků. Vezmeme-li za příklad průměrnou firmu o 1000 zaměstnancích, kteří na pracovišti nesmějí kouřit, pak tři stovky jejích pracovníků dostávají vlivem odbíhání na cigaretu měsíčně plat nejen za odvedenou práci, ale také za tři až pět dní kouření. Nekuřáci, kteří podobné „bonusové“ volno nemají, se tím navíc mohou cítit diskriminováni.

Prakticky stoprocentně čistý vzduch

„Smoke Solution je mobilní kabina z tvrzeného skla, která nabízí flexibilní modulární design a otevřená i zavřená řešení. Garantuje přitom 99,95% čistotu vzduchu vypouštěného do okolí – tedy vyšší kvalitu vzduchu, než jaký běžně dýcháme,“ uvádí Marta Ženatá, vedoucí odboru inovací společnosti Okin Facility a dodává:

„Zařízení je díky sestavě filtrů odstraňující pachy, spaliny a nečistoty dokonce možné instalovat do kanceláře a kouřit v něm během jednání, aniž by ostatní účastníky obtěžoval kouř nebo zápach.“

Zlikviduje kouř i vajgly

Zařízení je vybaveno velkokapacitním popelníkem, který v sobě hermeticky uzavře a pohltí nedopalky i popel a zároveň funguje i jako indikátor stavu opotřebení filtru – systém sám po určitém počtu cigaret ohlásí obsluze nutnost servisní prohlídky. Kabinu údajně stačí připojit k jedné 230V zásuvce a umístit ji do vhodného prostoru s dostatečnou kapacitou a stabilitou vzduchu.

„Její velikost a kapacita závisí na požadavcích klientů. Pro jednoho aktivního kuřáka v soukromé kanceláři lze použít pouze samotný filtr bez postranních skel. Pro 2 až 15 lidí je možné sestavit kabinu s jedním nebo dvěma filtry a velikostí odpovídající typu prostoru v místě určení,“ vysvětluje Marta Ženatá.

Koupě, pronájem i leasing

Kabiny jsou k dispozici ke koupi či k pronájmu. Do ceny, která závisí na rozměrech a počtu kabin, lze v případě zájmu započítat i průběžný servis a výměnu filtrů. „Pro zákazníky jsme připravili i možnosti financování kabiny prostřednictvím leasingu, nebo formou dlouhodobých pronájmů s postupnou amortizací a závěrečným odkupem kabiny za zůstatkovou cenu,“ uzavírá Marta Ženatá.

Reklama

Výběr článků

Načítám