Hlavní obsah

Zkuste si najít zaměstnání na veletrhu práce Profesia

Novinky, kil

Již potřetí představí firmy zájemcům volné pozice na veletrhu práce Profesia Days. Veletrh se uskuteční ve dnech 23. - 24. října 2013 na výstavišti v Praze Letňanech a účastní se ho třiadevadesát vystavovatelů od Irska až po Slovinsko.

Foto: archiv profesiadays.cz

Veletrhu práce se účastní třiadevadesát vystavovatelů.

Článek

Návštěvníci mohou najít práci ve výrobních společnostech, maloobchodě, bankách, logistických společnostech, centrech sdílených služeb nebo IT společnostech.

Zájemci mohou rovněž zavítat na některou ze 116 přednášek a workshopů se 134 řečníky a lektory. Vstup na veletrh i na doprovodný program je zdarma.

Účastní se i výrobní společnosti

Loni se mezi vystavovateli ve větším počtu poprvé objevily výrobní společnosti. Odráželo to situaci na trhu práce, kde všichni volají po technicky zaměřených pracovnících. Letos se zúčastní 17 výrobních podniků od automobilových dodavatelů, přes výrobce digitální bezpečnosti, potravinářské nebo strojírenské společnosti, betonárky, po společnosti nabízející řešení pro optická média nebo leteckou dopravu.

Důraz na jazykovou vybavenost

,,Profesia days nabízí aktuální trendy v náboru zaměstnanců a poskytuje obrázek, jak se trh práce vyvíjí. Podle zastoupení zaměstnavatelů je znatelný neustálý důraz na jazykovou vybavenost uchazečů. Jistou výhodu mají specialisté a experti s technickým vzděláním. Návštěvníci nicméně naleznou na veletrhu širokou paletu pozic.” uvedla Zuzana Lincová, Country Manager Profesia.cz.

Každý může využít svou příležitost

Hlavní vizí veletrhu podle organizátorů je, aby každý návštěvník dostal nový impuls ve své kariéře. Návštěvníci se budou moci na veletrhu práce již tradičně seznámit se zaměstnavateli a získat odpovědi na otázky o nové práci, které je zajímají, a to bez stresu z pohovoru.

Mohou si rovněž vyzkoušet testování jazyků či počítačových znalostí, nebo využít nabízené poradenství. Připraven je i dětský koutek, který usnadní návštěvu rodičům. Na závěr každého dne proběhne losování o hodnotné ceny pro návštěvníky, například vzdělávací kurzy nebo jazykový pobyt v zahraničí.

,,V září úřady práce registrovali přes 557 tisíc uchazečů o práci, zároveň pouze 41 442 volných míst. Konkurence při získání práce je velká. Lidé by měli při hledání zaměstnání rozhodit sítě, kde se dá a neustále pracovat na zvýšení svých šancí na trhu práce. “ dodala Kateřina Jaroňová, projektová manažerka Profesia days.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám