Hlavní obsah

Dva čeští vojáci se zranili při nehodě landroveru v Basře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BASRA

Landrover vojenské policie najel na v pátek navečer na písečnou dunu, kterou navál na silnici u Basry vítr. Jeden z vojáků má malou tržnou ránu na hlavě, druhý možná utrpěl otřes mozku. Automobil má rozbité přední sklo a zprohýbanou masku chladiče.

Foto: Techmania Science Centre

Do konce roku si mohou návštěvníci Techmanie vyzkoušet řadu netradičních exponátů, např. nafukovací objekt s imaginativní pohyblivou krajinou Srdce

Článek

Podle některých vojáků mohla nehodu způsobit únava. Vojenští policisté nejen hlídkují v okolí bývalé vojenské nemocnice v Basře, kde bude armádní zdravotnické zařízení stát, ale každý den také doprovázejí kolony nákladních automobilů z Kuvajtu a nazpátek. Nákladní automobily vozí materiál, ale i těžkou ženijní techniku nutnou k potřebným úpravám terénu. Místní firma dodává na ohrazené prostranství za bývalou vojenskou nemocnicí písek a štěrk, který bude sloužit jako podklad na ploše, kde vyrostou stany nemocnice.

Alespoň část nemocnice by měla stát už v úterý, kdy má do Basry přijet ministr obrany Jaroslav Tvrdík. Původně měl provoz nemocnice zahájit, výstavba se však zpožďuje. Už přes týden pracují čeští lékaři prozatímně v polním obvazišti vybudovaném nedaleko vchodu do irácké nemocnice. Denně ošetří desítky lidí, časté jsou popáleniny, průjmy a neléčená chronická onemocnění.

Reklama

Související články

Čeští lékaři ošetřili první Iráčany

Čeští vojenští lékaři v pátek v jihoirácké Basře ošetřili prvního pacienta. Byl jím třiatřicetiletý Muhammad, který si stěžoval na ekzém na rukou a některé...

Výběr článků

Načítám