Hlavní obsah

Američané zaútočili na Zarkávího muže ve Fallúdži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FALLÚDŹA/BAGDÁD

Američané provedli v pátek ráno další letecký útok na vzbouřence ve Fallúdži, o nichž předpokládají, že jsou ve spojení s jordánským teroristou abú Músou Zarkávím. Nálet potvrdil mluvčí ozbrojených sil USA. Lékaři z místní nemocnice informovali, že při útoku bylo zraněno pět lidí, včetně třech dětí.

Foto: Lenka Žáčková

Advokátka Alice Kubíčková

Článek

Střela z amerického letounu dopadla na zahradu jednoho z domů ve čtvrti Džubajl na jižním okraji Fallúdže. Armáda USA nepodala zprávy o žádných obětech.

V jejím  prohlášení se uvádí: "Na základě řady zdrojů tajných informací se operace zaměřila na deset až 12 radikálů, u nichž je známé napojení na Zarkávího síť a zahraniční teroristy. Protiirácké síly byly zasaženy na dvoře domu. Budova zasažena nebyla."

Útok Washington údajně koordinoval s iráckou vládou.

"Dnes ráno jsme spali, když náš dům zasáhla americká střela," vypověděl majitel domu Saddám Džasím a dodal: "Nemáme nic společného s odpůrci koalice ani se Zarkávím. Jde jen o záminku armády Spojených států terorizovat občany Fallúdže."

Bomba zabila dva Američany

Dva američtí vojáci byli ve čtvrtek zabiti a jeden byl zraněn u povstaleckého města Samara severně od Bagdádu.

Podle zdrojů americké armády byl konvoj terčem bombového útok: "Jeden voják byl zabit při útoku, druhý zahynul na následky svých zranění,"

Stav dalšího zraněného vojáka je údajně stabilizovaný. Explozí bylo rovněž poškozeno jedno vojenské vozidlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám